Cap 9- Distractii intre vampire

Bella POV

Din pacate Sarah ,Anna si Miranda au trebuit sa plece insa Emma a venit cu geniala idée ca familia Cullen sa petreaca tot restul saptamanii la noi .Si acum ne aflam toti in spatioasa sufragerie si jucam faimosul joc “Adevari si provoare “.

-Emmett adevar sau provocare .L-am intreabat eu cu un zambet diabolic pe buze desi nu am nici o indoiala ca va allege provocare ca de fiecare data.

-Provocare , nu sunt si nici nu voi fi un las .A spus mandru de el insasi.

-Te provoc sa te ascuti melodia pe care ti-o voi pune eu sis a nu incepi sa razi ,pentru ca daca o vei face iti voi da o provocare si mai grea .

-Ai ma… stii ca nu o sa ma pot abtine sa nu rad , o faci intnentionat.A spus el prefacandu-se suparat.

-E o simpla provocare ,ce nu faci fata?
-OH… bine pune cantecul ala idiot.

M-am indreptat spre combina de muzica si am pus CD cu melodia la care stiam mai mult ca sigur ca Emmett nu va rezista nici macar zece secunde fara sa izbugneasca in ras .

Am dat Play si am astept ,melodia nu era urata numai ca e cu totul diferita cand e cantata de niste voci subtiri de veverite .

In mai putin de cateva secunde melodia deja a inceput sa se auda pe fundal:

(Daca vreti sa scultati melodia o puteti gasi aici

Wake up in the morning feeling like P Diddy
Put my glasses on, Im out the door – Im gonna hit this city (Lets go)
Before I leave, brush my teeth with a bottle of Jack
Cause when I leave for the night, I aint coming back
Im talking – pedicure on our toes, toes
Trying on all our clothes, clothes
Boys blowing up our phones, phones
Drop-toping, playing our favorite cds
Pulling up to the parties
Trying to get a little bit tipsy

Emmett  deja se tavalea pe jos de ras dupa primele verusri ,adevarul e ca nu era singurul care era pe jos in acel moment .Toti eram chiar si nu mi-e rusine sa marturisesc ca in momentul ala si eu nu mai puteam de ras pentru ca si eu eram deja la podea.Nimeni nu putea rezista acestor voci amuzante ,chiar daca versurile sunt absolut oribile .Dar ce mai conteaza versurile acum ?Nimic nu mai conteaza cand te distrezi ,limitele imposibilului le poti atinge cu usurinta in orce moment ,in orce clipa cand faci ce vrei si ce iti place.Pentru ca imposilul exista cand ai un tel ,cand ai un vis care este aproape de supranatural.Realitatea este crunta ,dureroasa si este un motiv care uneori te impiedica sa visezi spre lucrui mai bune .

Cum visez eu ca intr-o buna zi sa nu mai fiu printre Volturi sa imi continui viata departe de acele finite nemiloase.

-Emmett ai pierdut,trebuie sa mai accepti o provcare pentru ca la  aceasta  nu ai reusit sa rezisti .I-am spus eu cand el s-a oprit in sfarsit din acel ras care facea si ferestrele sa vibreze sub  undele puternice .

Stiai ca nu o sa rezist ,ai facut-o intentionat.

-Poate da ,poate nu .Cert e ca nu vei afla niciodata .

-Edward?

-Imi pare rau.Emmett dar exista aceiasi problema dintodeuna .

Stai ,stai ce problema ? Despre ce vorbesc astia doi ?

-Despre ce vorbiti?Am intrebat eu confuza

Edward nu iti poate citi gandurile .Mi-a raspuns Emmett dandu-si ochii peste cap  ca o fata .

-Cum adica tu poti citi gandurile ?

-Din pacate da .Alice vede viitorul pe baza deciziilor pe care le ei ,iar Jazz poate controla emotiile unei persoane.

-Uauu… asta da puteri.

Unde am invatat eu sa joc atat de bine teatru?Imi amintesc secvente din viata mea umana cand eram mereu prinsa, cand minteam  pentru ca nu stiam sa joc teatru.Iar acum stiu pentru ca sunt vampire .Ce nu stiu sa faca vampirii ?

A da cred ca stiu raspunsul ,pai vampirii sunt perfecti deci stiu sa faca de toate .De la gatit pana la actorie.

-Si voi nu aveti nici o putere ?Vocea cristalina a lui Alice ,a spart linistea apasatoare dintre noi pentru ca nimeni  nu mai spunea nimic .

-A pai ,eu sunt un scut Casandra poate sterge si vedea amintiri si Emma poate folosi orice putere din camera ,cand posesorul ei este pe-aproape .

-Stai, esti un scut ?A intrebat frumosul Edward.

Stai am zis eu “Frumos”?Am gandit  eu cuvantul asta ? Nu pot sa cred ,trebuie sa fac ceva nu pot sa spun ca Edward e frumos pur si spimplu nu pot .

Da ,ce ti-se pare atat de ciudat .

-Asta explica multe.A soptit el usor pentru el .Dar mai bine nu il intreb ce a vrut sa zica prin aceste cuvinte pentru ca am o vaga idée .Cum scutul meu nu ii permitea sa imi citeasca gandurile el se simtea bulversat de faptul ca nu stia ce se intampla  cu el .Il inteleg , cu adevarat nimanui nu i-ar placea ca puterea sa sa aiba o exceptie .

-Stiti ce cred eu ?Ca ati deviat intentionat de la joc pentru ca va e frica de provocari.Am incercat eu sa ii provoc ,stiind ca nu ar suporta nici unul dintre ei sa fie numit las mai ales de la o banala provocare.

-Nu e adevarat nu suntem lasi .

-Bine atunci sa continuam .UNde ramasesem….? A da Emmett .Cum nu ai indeplinit provcarea anterioara ,acum trebuie sa iti dau alta .Si stiu exact ce , trebuie sa te lasi machiat si imbracat de Alice si Emma .

Cred ca zambetul care era pe fata mea nu putea fii descris in cuvinte ,proabil era genul acela, tip prostesc de copil mic .Dar fata lui Emmett cand a auzit de provocare ar merita premiata cu un Oscar .

-Eu nu fac asa ceva,sa fie clar eu nu sunt papusa nimanui.

-Imi pare rau dar o provacare e o provocare si trebuie indeplinita .

-Bine .A raspuns el invins.

-Urraa…am pe cine machia .A inceput sa sara de colo colo Alice .

Emmett hai sus .

-Daca nu ma intorc intr-un sfert de ora emati salvarea .Va asigur ca voi fi primul vampir cu o bola de piele si internat pe deasupra la un santaoriu .A, si daca mor va rog eu frumos, daca mor aveti grija de Teddy .

-Cine e Teddy ?Am intrebat eu din nou confuza pentru a nu stiu cata oara pe ziua de azi ,adevarul  e ca incepe sa devina o obisnuinta.

O sa afli tu la un moment dat .Mi-a raspuns Emmett.

-Hai odata Emmett ca nu avem toata ziua la dispozitie .A inceput Alice sa se enerveze vazand ca Emmett inca stationeza in fata scarilor.

-Adio viata !Adio frumoasa mea sotie ,a fost o placere sa imi petrec atatia ani cu tine .Te iubesc si am sa te veghez intodeuna de acolo de sus .

-Bine Emmett si eu te iubesc acum du-te ca dupa aceea  ne torutreaza pe noi in locul tau.I-a raspuns Rosalie amuzata de discurusul sotului ei.

-Ce dura esti ,eu urmeaza sa mor iar pe tine de intereseaza soarta ta. A spus  el suparat si a urcat scarile cu viteza unui melc sau cu frica pe care o simte un om cand stie ca mai are putin de trait .

********

A trecut o jumatate de ora ,si inca nici un semn ca Emmett ar putea fi viu.Chiar ma gandesc serios la varinata sa fie mort deja ,ultimele cuvinte pe care le-am auzit cu cateva minute in urma au fost :
”-NUUUUUU ……. A strigat puternica voce a lui Emmett

Taci si indura .”

Acum chiar sunt igrijorata .Emma cu o trusa de machiaj in mana e ca un asasin in serie scapat de la inchisoare  care nu stie pe cine sa se razbune mai intai .In plus atmosfera este foarte tensionata in camera , toti stateam si ne priveam  unii pe altii ,ca sa nu mai spun ca Edward ma privea ca si cum as fi cea mai mare comoara de pe planeta .Nu puteam sa fac nici o miscare ,ma simteam urmarita de atatia ochi si culmea in loc sa priveasca si ei in alta parte toti se uitau la mine ca la felul paispe .

-Eu ma duc sa vad de ce nu mai vine .Am spus eu si m-am ridicat de pe canapea cu intentia sa urc sus ,dar o mana puternica m-a prins de brat.Cand m-am intos l-am vazut pe Edward ,care inca ma privea patrunzator.Incepea sa ma sperie aceasta privire a lui de parca as fi o proprietate si eu nu stiu .

-NU mai bine lasa-I o sa coboare imediat.S-a auzit vocea ciudatului de langa mine

Si chiar in momentul in care ma pregateam sa ripostez am auzit pasi care coborau scarile .M-am intors si am vazut fata entuziasta a lui Alice .

Deci mai traieste?A intrebat-o Rose

Pai teoretic da ,practic nu .A raspuns ea vesela .

-Cum adica ?
-Ai sa vezi imediat.Emmett coboara acum
.A tipat Alice

-Eu nu cobor in halul asta .

Ba da ai sa cobori ca altfel  vin eu dupa tine si asta nu o sa iasa prea bine .L-a amenintat Alice

Bine ,bine .Dupa ce Emmett a confirmat  ca va cobora am auzit inca o serie de pasi si cand m-am intors pentru a cunoaste posesorul l-am vazut pe Emmett cum nu credeam ca am sa traiesc sa il vad.Arata ca un clown  la propriu era machiat si imbracat ca unul, asta era meseria perfecta pentru el la circ .

Sa nu care cumva sa rada cineva.Ne-a amenintat el .

Cu greu m-am putut abtine sa nu ma apuce o criza de ras .

-Uauu Emmett ce schimbare de look .L-am tachinat eu .

Bella mai bine taci ,pana la urma a fost provocare ta .Esti multumita? M-a intrebat el vizibil suparat .

-Da foarte .Acum stai pe loc sa iti fac o poza .Nici nu i-am dat timp sa vorbeasca sau sa riposteze am luat aparatul si i-am facut vreo trei poze care desigur vor ajunge pe internet .

-Bella …..sa nu indraznesti sa pui pozele astea pe undeva pe internet sau sa le arati cuiva pentru ca jur ca vei plati scump.

-Promit .

-Ursulet ,traiesti .Rose  s-a aruncat in bratele lui .

-Seman eu a ceva care traieste ?A intrebat el pe un ton care nu lasa loc de alt raspuns decat cel evident care era “Nu “.

-Pai …pai …stai sa ma gandesc.Ea l-a analizat un pic si dupa aceea s-a intors spre el pentru a-i da un raspuns .Nu chiar nu arati a ceva viu.

-Bine ,deajuns cu tot circul asta acum du-te si schimba-te .

Dupa ce el a plecat ,nu m-am mai putut abtine am inceput sa rad cum nu cred ca ar putea cineva sa o faca .Bine macar ca nu eram singura care avea sa isi piarda viata in curand .Toti absolut toti radeam si  ne tineam de burta ,chiar daca sunt vampir simt ca nu mai am aer .Alice si Emma au facut o treaba mai mult decat minunata cu saracul Emmett desi banuiesc ca pentru provocarea asta voi plati crunt .

Dar pana la urma stiu ca a meritat .

***********

-Bella adevar sau provocare?M-a intrebat Emmett

-Provocare .

-Te provoc ca maine o  zi intreaga sa faci pe sclifosita adica sa le raspunzi profesorilor, a si inca ceva treubuie sa te imbraci ca si cum ai fi o curva .

-CEEEE?????

-Razbunare ,dulce razbunare .

Nu am ce face o provocare se respecata indiferent de consecinte asta a fost pactul de la inceput ,deci in consecinta de cauza ma vad obligata sa duc si eu acesta tampita sarcina la bun sfarsit .

***********

Ora 6.30 dupa o noapte intreaga de provacari gen:

“Nu ai curajul sa faci asta “ sau “Daca nu o faci vei fi singurul si primul vamiri las “ acum a venit si randul meu sa indeplinesc acea idioata provocare data de Emmett .Si dupa cum banuiesc Emma deja mi-a ales hainele special pentru acesta zi de scoala .

Tinuta mea pentru astazi care trebuie neaparat sa fie de tarfa cum a mentionat Emmett este formata din: o fusa scurta care e cu doua palme mai jos de fund ,un tricou cu un decolteu enorm si o pereche de cizme in picioare.

Sa imi amintesc sa imi iau revansa de la Emmett cand o sa am ocazia .

Am coborat scarile si sufrageria era goala probabil ca toti deja au plecat spre liceu si eu am ramas singura singurica in casa asta uriasa .

M-am indreptat spe garaj ,am urcat in masina si am apasat pe acelaeratie .IN mai putin de cinci minute eram deja in parcare si coboram din masina desi cu o oarecare retinere fata de aspectul meu care  nu e foarte potrivit pentru un liceu .Dupa mai putin de cinci pasi ma simteam deja ca atractia principala a unui circ cu animale .Am ignorat toate privirile si m-am indreptat spre prima mea ora adica chimia pe care am observat ca o fac cu Edward si Emmett .

Locul meu se afla chiar in banca cu el ,fiind singurul liber din toata sala de curs .Profesorul a intrat la mai putin de cinci minute si si-a inceput cursul plictisitor.Nici macar nu eram atenta eu ma uitam pe geam la ploaie cand mi-am auzit numele :

-Domnisoara Swan ,vreti sa imi raspundeti la intrebare? S-a auzit vocea profesorului.Chiar daca stiam ce a intrebat si cunosc raspunsul nu pot sa ii raspund corect doar trebuie sa fac pe proasta astazi.Si daca trebuie sa joc un rol de proasta atunci asta voi face.

Ce intrebare?

-Intrebarea pe care am pus-o clasei. Nu suteti atenta ?
Nu ,chimia e cea mai tapmita materie care exista .De ce as fi eu atenta ?
-Nu stiu ma gandeam ca poate vreti sa treceti clasa .

-Nu chiar , la cati bani are tata pot sa trec la oroce materie am chef .

-Deajuns in biroul directorului.S-a auzit vocea lui aspra.

-Daca insistati ,dar am sa revin va promit .

-Dn Swan cu ce sunteti imbracata?M-a intrebat el vizibil furios .

-Cu haine,  ce nu se vede?

-Astea sunt haine de strada ,cum va permiteti sa veniti asa intr-un liceu ca acesta ?
-Pur si simplu .aveti vreo problema cu asta?Ce  vreti sa ma imbrac ca dumneavostra sau ca bunica ?

-De ajuns ,iesi acum din clasa !!

Nu am mai stat la alte discutii l-am enervat deja destul ,am iesit din clasa si m-am dus direct  direct in biroul directorului.

**********

Edward POV

-Tu ce cauti aici ?Ma intrebat Casandra.

-Am venit pentru Bella si nu plec fara ca ea sa stie cine sunt eu .I-am raspuns ferm.

-Bella nu te   mai iubeste asa ca poti sa pleci de aici acum .

-Ea ma iubeste stiu asta .

-NUUUUUU……