Cap 10-Adevarul iese la iveala

Edward POV:

-Ce nu intelegi ,ea nu te  mai iubeste pur si simplu nu mai existi in viata si amintirile ei.Aceste vorbe ale ei parca mi-au ars o parte din sentimente , nu pot trai cu gandul ca Bella nu ma mai iubeste .Nu pot respira  cand stiu ca ea nu stie cine sunt .Pur si simplu nu exist fara vocea ei calda , ochii atat de usor de citi sau frumosul zambet al ei .

-Ba da ea ma iubeste , stiu asta .Si nu e vina ei ca nu ma cunoaste ,e vina ta ,e vina ta pentru ca tu i-ai sters cumva amintirile legate de trecutul ei .Asfel adevarul a parasit buzele mele .

-De ce dai vina pe mine cand tu esti singurul vinovat ,eu am vrut doar sa nu mai sufere din cauza ta .

La ce se refera ,cu ce sunt eu vinovat de suferinta ei.Eu nu as face-o sa sufere nici daca as vrea ,e imposibil pentru mine sa o vad trista .

-La ce te referi?Am intrebat eu de-a drteptul exasperat .

-Vrei sa spui ca nu stii? Adu-ti aminte,pune-ti si tu neuroni aia in miscare.Gandeste-te un pic la trecut ,anlizeaza si dupa aceea  mai vedem ce ai de zis.

Ce sa analizez?La ce se refera prin trecut ?

Habar nu am despre ce vorbeste,eu nu am facut decat o singrua asfel de greseala in existenta mea ,si aceea a fost si ultima

-Eu nu  as rani-o niciodata pe Bella .

-Dar totusi ai facut-o , nu ti-a pasat se sentimentele ei ,doar te-ai folosit de ea .Si asta e cel mai dispretuitor lucru .

-Fii mai explicita ?

-Ai te rog …, esti atat de prefacut .Cum poti sa nu iti aduci aminte?

-Doamne , spun-mi si mie odata despre ce vrobesti.?!?
-Uite am sa iti explic toata povestea ,ca  sa iti remprospatez memoria .In primul rand sa incep cu inceputul .Aro a gasit-o pe Bella intr-o padure in plina transformare, a dus-o la castel si dupa ce ea a devenit vampir ne-a povestit despre viata ei din trecut si despre tine ,dar a fost complet alfel cand a stiu ca ai parasit-o .

-CE?????

-Ma lasi sa continui?A intrebat ea sarcastica.

-Scuze

-Asa deci ,au trecut multi ani si Bella nu isi mai revenea pana intr-o zi cand Aro a venit cu ideea sa ii stearg amintirile legate de voi,pentru ca ea sa inceapa o noua viata si sa aiba sansa sa ma zambeasca inca o data.Asa ca eu i-am sters amintirile .Asfel acum Bella e capabila sa poata trai din nou azi , si nu mai sufera din cauza ta.

-Dar eu nu am parasit-o niciodata.

-In timul transformarii,ai parasit-o ,intr-o padure , ai uitat?

Dar eu nu am facut asa ceva ,eu nu am pasit-o pe Bella ,si mai ales intr-o padure.Ea ,era moarta ,am crezut ca a murit in timul transformarii.Nu pot trai fara ea ,e ca si cum totul ar deveni negru cand ea nu  e aproape si totul se lumineaza cand doar zambeste .

-Uite ce e ,eu nu am facut asa ceva ,nu as face de bunavoie ceva care sa o raneasca pe Bella ,ea e propria mea viata ,nu pot trai fara ochii si zambetul ei care sunt ca un drog pentru mine .Ma hipnotizeaza .

-Stii ce nu inteleg eu ?Cum poate fi cineva atat de mincinos ,adica poti si tu sa recunosti ca ai facut grava greseala de a o rani in halul ala .

-De ce sa recunosc ceva ce nu am facut ?Bella  e insasi sufletul meu ,ea a readus culoarea in viata mea ,am asteptat-o atatia ani .Cum ai putea crede ca eu as ranio in mod intentionat?

Sunt pur si simplu disperat ,cum ea poate sa ma judece in halul asta daca nici macar nu stie si varianta mea .Dar cel mai ciudat lucru in povestea pe care mi-a spus-o ea e fapul ca Aro a gasit-o pe Bella intr-o padure .Este foarte ciudat mai ales pentru ca Bella trebuia sa fie ingropata .

Dar daca Aro a planuit asta de la inceput ?Daca se gandi-se la tot dinainte de a se intampla ?E posibil mai ales ca stiia cat de speciala e Bella ,la cat de disperat e dupa asfel de “achizitii” ,ar face orice.

-Dar te-ai gandit si la altceva ,ca poate Aro a mintit ca a gasit-o pe Bella intr-o padure ?

-Ce vrei sa spui?

-Pai in primul rand ca sa incep cu inceputul eu nu am parasit-o pe Bella ,in timul transformarii sa intamplat ceva ciudat si toti am crezut ca Bella a murit .

-Stai ,  si acum vrei sa te cred ?

Pe fata ei nu se putea citi decat duritatea ,care era prezenta si in cuvintele ei .

-Nu as avea nici un motiv sa mint , eu o iubesc pe Bella

-Bine ,sa presupunem ca te cred ,atunci care ar fi motivul pentru care Aro a zis ca a gasit-o abandonata intr-o padure ?

-E logic ,Aro doar a vrut sa o aiba in puternica lui echipa si, a mintit .Ne-a spionat pe noi si cand a aflat de presupusa moarte a Bellei ,a gasit-o si a dus-o in Italia .Unde dupa ce sa trezit i-a spus ca a gasit-o in aceea padure unde se presupune ca eu am parasit-o.

Este singura explicatie ,si banuiesc ca si ea si-a dat seama ca sa inselat , a vrut doar sa isi aper prietena .Intr-un fel lasand la o parte gravitatea problemei in care ma aflu chiar in acest moment ma bucur ca Bella are asfel de prietene care sunt alaturi de ea si sunt dispuse sa faca tot posibilul ca ea sa nu  fie ranita si sa nu sufere.

Saraca Cassandra ,in adancul ei proabil chiar in acest moment are loc o lupta teribila ,isi analizeaza cu siguranta ultimii ani ,si actiunile lui Aro fata de Bella .

-Edward….chiar imi pare rau ,ai dreptate .Aro s-a folosit de mine si de Bella .A soptit ea pe o voce distrusa .

-Stai linstita …totul o sa se rezolve. Daca nici pe mine nu m-au  convins cuvintele astea ,pe ea nici atat .

-Cum sa stau linistita ?Cum ,cand stiu ca v-am distrus viata tie si Bellei .

-Nu ne-ai distrus vietiile ,doar ca nu stiai adevarul , e cu totul altceva . Am incercat eu sa o consolez desi doar niste cuvinte nu sunt deajuns pentru ai diminua durerea  care i-se citesti in ochii.. Dar nu ea e vinovata , acel nemernic de Aro care se crede stapanul tuturor si vrea sa ne conduca pe toti  este singurul pe care in acest moment il pot face vinovat .

-Poate …..ca nu stiam …..adevarul ,dar trebuia sa te intreb direct pe tine de cand am ajuns aici , nu sa trag concluzii pripite ,off ma simt atat de prost .Nu voi putea niciodata sa ma revansez pentru tot ce v-am facut .

-Ba da ,poti sa te revansezi ajuntandu-ma sa ma apropii de Bella .I-am raspuns eu plin de speranta .

-Cum?Ea nici macar nu stie cine esti ,nu te cunoaste ,nu isi aduce aminte de trecut …..totul a fost sters odata cu amintirile ei .

-Offff………

-Dar mai exista o speranta ….

-Care ?

-Pai nu stiu daca stiai ,dar amintirile Bellei revin in momentele cand vede ,simte sau traieste aceleasi lucruri ca in trecut .Deja unele i-au revenit in memorie doar ca nu sunt clare ,si ea nu poate vedea cine este persoana de langa ea .

-Ce vrei sa spui?

-Pai in Voltera cand a gasit din greseala inelul de logodna si l-a atins ,i-a revenit in minte imaginea cand o cereai in casatorie doar ca nu ti-a putu vedea chipul clar  pentru ca inca nu stie cine esti si ce ai reprezentat in trecutul ei ,dar a mai existat o amintire cand te-a vazut dar de data asta te-a recunoscut .A fost foarte ciudat a inceput sa ne puna intrebari ,si noi a trebuit sa mintim .Dar era necesar ,nu stiam ce sa intamplat cu adevarat ,noi doar vroiam sa o protejam pe Bella de un trecut dureros .Dar acum…stiu care e adevaratul motiv ,si am sa te ajut .Oricum nu iti face griji in curand toate amintirile ii vor reveni ,trebuie doar sa avem grija ca unele lucruir sa se repete ,asta ajuta .

-Stiu ,sper doar sa nu mai dureze mult aceasta situatie , nu suport distanta dintr-e noi ,simt nevoia sa o tin in brate sau sa ii simt buzele calde .

-Promit ca nu va mai dura mult,promit .Si acum trebuie sa plecam ,daca nu o sa intarziem la ore .

Ceea ce ma facut sa revin la realitate,acum am observat si eu cat e ceasul si cat de putin mai este si se suna .Dar pana la urma a meritat totul ,macar acum am un ajutor si nu va mai dura mult pana cand Bella va fi din nou altaturi de mine .

Bella POV

Emmet mi-o va plati ,jur ! Din cauza lui a trebuit toata ziua sa aud numai replici gen:

“Ce bine arata “

“Ce puicuta buna “

“Unde louiesti?”

“Ce corp ,absolut divin “

Si tot asa pentru ca lista ar fi nesfasita .Offf…daca macar Peter ar fi aici ar fi mult mai usor ,probabil toti baietii aia nu ar avea tupeul sa mai invite  in oras ,sau sa imi ceara de nenumarate ori numarul de telefon .

Unde era Edward cand aveam nevoie de el ?!?

Bine ca macar ziua sa terminta si acum pot sa ma duc si eu acasa sa ma schimb ,nu mai suport  hainele astea ,stilul e atat de diferit de al meu adica s-ar potrivi mai mult cu o iesire in club.

Acum trebuie sa ma gandesc la razbunarea perfecta cu  care ii voi plati lui Emmet aceasta provocare …….Trebuie sa fie ceva genial ,ceva care sa il faca de ras in public ,dar ce ? Ceva care ar putea sa ii demigreze imaginea in fata liceului.Nu trebuie sa fie ceva mare ,doar sa rada un pic de el si atat .

Bingo ,cand nu e atent acum in parcare sa ii lipesc pe spate un billet in care sa scrie “Mi-am schimbat sexul “ ,si apoi Sa il provoc cumva  sa ma alerge prin parcare pentru ca toti cei care pleca acasa sa vada.Geniala idée .

A si uite-o si pe victima mea ,stand linistit si bucurandu-se de sarutul pe care il are cu Rosolie ,asta e momentul perfect pentru ai pune biletul pe spate .

Gata , misinue indeplinita .

-Emmet .Nu a raspuns ,se vedea ca era prea prins in acel sarut pentru a cobor cu picioarele pe pamant .

-Emmet .L-am strigat din nou.

-Ce e , nu vezi ca sunt ocupat ?

-Ohh,ba da doar ca ma gandeam ca vrei sa stii ca tipul de acolo a zis  ca muschii tai nu sunt adevarati si ca sunt doar perne .

-Muschii mei ?!?Oh ,asta nu va iesi prea bine .Zicand asta a plecat spre baiatul  , care saracul nu va avea dupa parerea mea o sorta mult prea buna.

-Bella cred ca esti intr-o mare incurcatura.Am auzit o voce cristalina  .Si  cand m-am intors am vazut o Alice care ma privea cu amuzament dar si cu mustrari pentru ceea ce am facut .Langa ea puin mai in spate  erau Jasper si Edward care saraci mai aveau putin si mureau de ras ,daca nu ar fi fost vamiri as fi sunat pana acum la 112.

-Waw ,as…ta …chi…ar …a….fo…..st….o…..far…sa …..ex..ce…len…ta A reusit sa spuna Jasper cu mare greutate printre hohotele de ras .

-Da….Bella felicitari ,dar nu te vad prea bine cand Emmet o sa afle .Alice mereu atat de pesimista .

-Ai ,dreptate Alice sunt moarta ,in adevaratul sens al cuvantului.Am inceput incet ,incet sa imi dau seama in ce incurcatura ma aflu,Emmet e urias iar eu sunt atat de mica in comparatie cu muschi lui ,care sunt adevarati .Ce ma fac?

Hey ,dar de ce ma panicez eu asa pana la urma cat de rau poate fi ? Adica suntem in parcarea unui liceu ,pana la urma nu pote fi chiar asa de violent ,sau da ?

Dar hai mai bine sa vedem cum au decurs lucruile .Pana la urma cat de rau poate fi ?

Toti cei prezenti in parcare ,erau pe jos si se tineu cu mainile de burta ,Emmet se uita confuz in jur si nu  intelgea nimic .Saracul avea fata unui om care i-sa vorbit in chineza si nu a inteles nimc.

-Ce naiba se intampla aici ? Sa auzit vocea lui Emmet de-a dreptul exasperat.

Nimeni nu ii raspundea  .Atunci s-a indreptat spre unul dintre baietii care se afla cel  mai aproape de el .L-a ridicat in aer ,si a asteptat ca el sa isi revina si sa realizeze unde se afla -Acum spune-mi de ce rad cu toti ?Emmet era de temut ,cat de vamir sunt eu parca tot simt ca pielea mi-sa facut de gaina .

-Pai ,  rad de tine ., pentru ca pe spatele tau e lipit un bilet pe care scrie ceva de genul:

Mi-am schmibat sexul”

Emmet ,l-a lastat pe tip jos pe pamnt si a lut biletul de pe spatele sau l-a mai citit si el inca o data ca sa fie convins ca asta scrie . Apoi si-a strans mana in pumn ,mototolind hartia ,s-a intros sa priveasca spre fratii lui,si privirea i-a ramas asupra mea .

-Bella .Sa auzit urletul lui

-Bella ,cred ca ar fi momentul sa fugi .

-Alice care sunt sansele sa raman in viata ? Am intrebat eu disperata .

-Pai cam 2% .

Am mai privit o data spre Emmet care inca era in acelasi loc si proabil se hotara ,pe ce parte sa vina dupa mine .

Unde sa fug , unde sa fuG?

Ahha ,padurea …salvarea mea .Toti cei prezenti priveau scena in liniste ,nimeni nu mai indraznea sa scoata un sunet ,toti priveam cum muschi lui Emmet se incordau unul cate unul .Jasper ,Alic si Edwar il urmareau cand pe Emmet cand pe mine .Ma simteam ca in filemle alea horror in care orce miscare imi poate aduce moartea .Intr-un fel imi e si frica sa clipesc .Nu a mai privit in spate ,am luat-o doar la fuga prin padure ,de asta depinde viata mea .Stiam ca Emmet ,nu e cu mult in spatele meu ,dar eu sunt cu mult mai rapida decat el si asta e avantajul  pentru care eu maine as putea sa zambesc ,sa respire si poate chiar sa ma indragostesc .Aceasta fuga este ca o lupta ,pentru propria mea viata Emmet reprezinta trecutul care ma urmareste ,iar eu sunt pur si simplu viitorul care incearca sa ajunga in prezent .

Atunci in mintea au revenit amintirile ,unei carii pe care am citit-o de curand:

“A colorat. I-a colorat parul cu degetele-i tremurande. I-a colorat buzele cu muscaturi dulci, insetate de viata. I-a colorat moartea cu viata si nemiscarea cu emotii. Mangaind paginile goale, mangaia inima. Crezi? O da…cred.Cu zambetul tau ai scris pe piele mii de scrisori ce se vor pierde la prima ploaie. Un zambet un pic trist. Acum nu mai e asa. Nu? Acum e pictat. E colorat. Iti canta pleoapele un cantec la pian si tu incerci sa canti cu ele. Si ma absorbi in privirea-ti iubitoare mereu si mereu.

Acum e rece. Mi-au inghetat degetele-mi mici ale picioarelor. Tu dormi iar eu ma gandesc la noi toti. La ce am vorbit azi in timp ce eu incercam sa ma ascund printre ursuletii de plus. Ma gandesc la pagini rupte si la cioburi, la inceput si unde am ajuns. Fara sa trag o linie. Doar un fluviu de imagini si sunete si emotiile create de ele.

E ca un film mut. De fiecare data cand spun “te iubesc” o spun cu tot cu aceste cutii muzicale, cu amintirile, cu imaginile, cu melodiile, cu scrisorile, cuvintele, imprejurarile si bataile de inima. De fiecare data cand pasesc o fac cu trupul si cu sufletul deodata. Neputand sa le despart imi ghidez alegerile vietii in functie de amandoua si niciodata de una separat.

O melodie aruncata intr-un colt al casei. Se aude vocea trista a lui Demis Roussos. Se aude cantecul departe si aproape ca un val nemuritor.

Nu pot avea grija de flori pentru ca ele mor.

Nu pot avea grija sa nu ma ranesc pe drum pentru ca sunt mai mult atenta la ceea ce simt in timp ce merg decat la drumul in sine. Suna egoist nu-i asa?

Sa scrii…sa imi scrii pe trup cuvinte multe si sa mi le canti la ureche in soapta in timp ce eu plang de dor. Durere surda, durere fara eclipsa.

Ne exprimam prin caldura si expiram viata prin aburul ce ne iese pe buze in timp ce vorbim atunci cand e frig. eteric si totodata parte a fiintei si a neantului ce ne cuprinde iminent.

Zile ce trec precum filmul pe care-l schimbi la aparatul foto. Film ce se ruleaza neatent si se pastreaza pentru a fi developat. Sepia chipurilor mai intai intunecate, apoi rosii, apoi…doar chipuri.

Maine e ultima zi din an. Si prima zi a vietii mele atingand timid cu talpile un drum mai bun. Tu vei fi acolo tinandu-ma de mana. Si maine ma vei iubi mereu mai mult decat azi. Ma voi indragosti si mai mult de tine pe zi ce trece.

E ca un secret. Soptesti. Visezi. Apunem ca sa rasarim. Si rasarim ca sa cuprindem in interior tot ce poate incapea intr-o inima de copil.

Adio cutie muzicala..te voi redeschide in fiecare zi si totodata de voi inchide de-a pururea in spatele pleoapelor mele.”

Eu seman atat de mult cu acest personaj….dar stai …eu ….defapt nu sunt ceea ce p,nimic nu e ceea ce pare .